Jei nusprendėte užsisakyti privatų lėktuvą, tai, ką valgysite laive, bus neatsiejama jūsų patirties dalis. Nesvarbu, ar norite užkandžių, sušių, „Michelin” žvaigždutėmis įvertinto virėjo paruošto karšto patiekalo, ar tiesiog kruasano, tereikia prieš skrydį paklausti mūsų, o laive liks tik mėgautis. Skrisdami privačiu lėktuvu galėsite naudotis specialiai jums pritaikytu maitinimu ir mėgautis aukščiausio lygio gastronomine patirtimi.
Ką galiu užsisakyti lėktuve? Individualiai pritaikytas maitinimas…
Atsakymas paprastas: galite užsisakyti viską, ką tik norite. Patiekalus ant žemės gamina maitinimo paslaugų teikėjai arba oro linijų maitinimo specialistai. Jie gali sudaryti paprastus, gurmaniškus valgiaraščius iš vietinių, ekologiškų ir sezoninių produktų. Taip pat galite paprašyti, kad jie paruoštų jūsų regionui ar šaliai būdingus patiekalus.
Kalbant apie gėrimus, jų pasirinkimas neribotas: šampanas, „Grand Cru”, alus, gaivieji gėrimai ar vaisių sultys.
Nuo ikrų, kuriuos dažnai vertina verslininkai, iki tradicinio kebabo, kurį renkasi futbolininkai – mes galime patenkinti visus, net ir ekstravagantiškiausius, pageidavimus.

Kaip ruošiami patiekalai?
- Patiekalai ruošiami iš anksto, atsižvelgiant į galimas jūsų alergijas ar pageidavimus (veganiškas, halal, košerinis ir pan.), taip pat į sąlygas, kuriomis juos galima paragauti laive, pavyzdžiui, aukštį virš jūros lygio.
- Tada jie perduodami oro uosto paslaugų teikėjui, pavyzdžiui, FBO, kur laikomi šaldytuve, o paskui įkeliami į orlaivį.
- Patekę į orlaivį, patiekalai surenkami ir pašildomi, o po to patiekiami klientams.
Ar visuose privačiuose lėktuvuose galima valgyti tuos pačius patiekalus?
Nors meniu gali būti pritaikomi, jie šiek tiek skiriasi priklausomai nuo pasirinkto privataus lėktuvo. Lengvuose ir itin lengvuose privačiuose reaktyviniuose lėktuvuose, pavyzdžiui, „Phenom 100” arba ” Pilatus PC-24″, ne visada galima pašildyti maistą. Tačiau virėjai prisitaikys prie jūsų reikalavimų ir pasiūlys aukštos kokybės šaltųjų patiekalų. Didesniuose, funkcionalesniuose privačiuose lėktuvuose, pavyzdžiui, „Gulfstream G550”, arba VIP lėktuvuose, pavyzdžiui, „Boeing Business Jet”, apribojimų yra nedaug.

Kas yra mūsų partneriai?
Dirbame tiesiogiai su jūsų pasirinktu restoranu ar maisto tiekėju, pavyzdžiui, ” Dalloyau” ar ” Lenôtre”, arba su pirmaujančiomis oro linijų maitinimo įmonėmis, pavyzdžiui, ” Air Culinaire Worldwide„, ” Servair” ar ” Gate Gourmet”.
Viskas priklauso nuo to, ką jūs, kaip klientas, norite valgyti. Pavyzdžiui, „Air Culinaire” siūlo valgiaraščius, kurie skiriasi priklausomai nuo paskirties vietos; galite iš anksto susipažinti su jais, pavyzdžiui, Paryžiaus valgiaraščiu.
Le Bourget įsikūrusios maitinimo komandos yra šios: „Air Culinaire Worldwide„, ” Harry Traiteur”, „Uppersky Gourmet” ir ” In Fine Gourmet”.
Oro maitinimo specialistų privalumas yra tas, kad jie siūlo aukštos kokybės patiekalus, kuriuos galima valgyti praėjus kelioms valandoms po pagaminimo. Be to, jie prisitaiko prie ypatingų orlaivio sąlygų ir puikiai žino, kaip laikytis šalčio grandinės. Galiausiai, jie į paruoštus patiekalus prideda skonio stipriklių, nes salone esantis slėgis gali pakeisti kliento suvokimą apie maistą.

Todėl privačiame lėktuve kulinarijos pasiūla yra begalinė, tačiau ji vis tiek pritaikoma prie skrydžio ir siūlomų VIP paslaugų apribojimų.